Tilmeld Nyhedsbrev

Kom med på markvandring

Allerede inden Kildedal By bliver bygget, tager en kunstner og en skovlandbruger de første spadestik. Sammen med elever fra Måløvhøj Skole vil de skabe en frodig og spiselig madskov på en knoldet brakmark.

15. juni kl. 14-16 kan du høre om projektet og få gode råd til at drive din have på samme måde.

 

Billedhugger Karin Lorentzen og skovlandbruger Josipa Bicanic er sammen om et projekt: De vil omdanne en mark vest for Kildedal By til en frodig og spiselig cirkelhave med plads til leg, læring og ikke mindst høst af spiselige planter.

Cirkelhaven er det første led i en planlagt madskov, som vi i Kildedal By sætter i gang som et af de første trin i udviklingen af den nye by. Madskoven bliver det oplagte udflugtsmål får såvel beboere som besøgende til den nye by, og er samtidig et vigtigt led i at øge naturkvaliteten på de tidligere marker i Kildedal-området.

I en madskov, der bliver anlagt efter naturens egne dyrkningsprincipper, vil gødning og lugning efter en håndfuld år blive overflødigt, for naturen regulerer sig selv. Til stor fordel for biodiversiteten, de kommende generationer og kloden i det hele taget.

Vær med 15. juni kl. 14-16

Du kan også komme på markvandring, høre nyt om de første byggeaktiviteter og lære om dyrkningsprincipper, succession og indikatorplanter. Det sker den 15. juni kl. 14-16, når Kildedal P/S, Josipa Bicanic og Karin Lorentzen og elever fra Østerhøj Skole inviterer til det første besøg i cirkelhaven.

Vi sørger for en let forplejning, og at alle tilmeldte får en plantegave med hjem.

Billedhugger Karin Lorentzen underviser elever fra Østerhøj Skole
Karin Lorentzen og elever fra Østerhøj Skole har sammen med Josipa Bicanic startet arbejdet med en skovhave op i Kildedal.