Tilmeld Nyhedsbrev

Fællesskab og sundhed

En by og et godt sted at leve er meget mere end en bolig i den rigtige størrelse. I Kildedal By skaber vi rammerne, så du kan dyrke fællesskabet, nyde de grønne naturområder og leve et sundt hverdagsliv i bevægelse.

Her kan du få byliv og fællesskaber fra dag ét takket være den fælles byforening, to fastansatte byværter og et væld af fysiske faciliteter, som skaber grobund for uformelle og formelle fællesskaber.

I Kildedal By er det nemt at leve sundt og møde nye mennesker. Kildedal Bypark er vores fælles grønne nerve, der forbinder byen fra nord til syd og skaber et naturligt mødested for hele byen. Her er der et rigt planteliv, masser af aktiviteter og et fælles udekøkken, hvor der er rigeligt med plads, så mange kan spise sammen. Fællesskaberne spirer på tværs takket være de fælles værksteder, byttebørser og et stort bevægelseshus for hele byen.

I Kildedal By har får du:

  • Formelle og uformelle fællesskaber
  • Bevægelseshus, fælleskøkken, værksteder og udekøkken til fri afbenyttelse
  • Sundt hverdagsliv
  • Grønt stisystem til gående og cyklister
  • Udendørs motionsfaciliteter og vandrestier ud i naturen

Har du grønne fingre, eller drømmer du om at få det, er Kildedal By stedet at møde andre planteentusiaster. Det sker i Dyrkningsfællesskabet, hvor I dyrker afgrøder som kål, hvidløg og kartofler, alt imens I passer på naturen. Fællesskabet bliver startet op af vores dygtige byværter, som hjælper med det praktiske i de mange forskellige fællesskaber.

Du kan også tage på udflugter ud i naturen, grille snobrød ved det fælles ildsted eller studere vandets vej gennem Kildedal Bypark. Fra udsigtstårnet og shelters kan du følge fuglenes flugt eller studere stjerner med andre stjernekiggere.

Kildedal Bypark

Gennem Kildedal Bypark trækker vi naturen ind i byen og gør det let at trække fra byen og ud i naturen. Parken er en grøn korridor for byens dyre- og planteliv og det grønne stisystem, der forbinder Kildedal By på langs og på tværs. Du kommer let til udsigtstårnet via Kildedal Bypark, og byparken gør det let at komme rundt i Kildedal By på cykel eller til fods, så du kan leve et aktivt, sundt og mere bæredygtigt liv.

Fra Kildedal Bypark er der vandre- og aktivitetsruter ud i landskabet, så du kan nyde naturen tæt på. Der er også motionsfaciliteter, så du kan få sved på panden. Dermed er rammerne på plads for nye fællesskaber. Måske får du ligefrem lyst til at danne din egen udendørs crossfit-klub i fællesskab med dine naboer. Måske vil du nøjes med at betragte livet udfolde sig på Kildedal Torv, men du får en kop kaffe kaffe på caféen og venter på, at børnene bliver færdige til gymnastik i Bevægelseshuset. Det er også på Kildedal Torv, at du kan få klaret indkøbene i det lokale supermarked.

Det lette liv i Kildedal By

Fælles madlavning ude og inde

Holder du af at spise i godt selskab, er der masser af plads til det store fælleskøkken. Med plads til at bespise op til 100 mennesker på en gang, er det her, naboer kan finde sammen og møde ny bekendtskaber. På lune sommeraftner kan I også mødes ved udekøkkenet til fælles grill, holde børnefødselsdagen under åben himlen eller samles til fælles markedsdage på en af byens pladser. Holder du af genbrug, kan du svinge forbi byttebørsen og bytte datterens legoklodser til en armygrøn helikopter.

Naboskabet, naturen og fællesskabet er selve fundamentet for Kildedal By. Vi tror på, at det gode liv handler om at kunne leve et aktivt liv med stærke sociale relationer, hvor du kan slappe af og føle dig tryg. Vi glæder os til at byde dig velkommen i Kildedal By.