Fællesskab og sundhed

I Kildedal By dyrker vi fællesskabet, nyder de grønne naturområder og lever et sundt hverdagsliv i bevægelse. Her er byliv og fællesskaber fra dag ét takket være vores byforening og et væld af fysiske faciliteter, som skaber grobund for uformelle og formelle fællesskaber.

I Kildedal By er det nemt at leve sundt og møde nye mennesker. Vores grønne park Kildedalen forbinder byen fra nord til syd og skaber et naturligt mødested for hele byen. Her er der et rigt planteliv, masser af aktiviteter og et fælles udekøkken, hvor 100 mennesker kan spise sammen. Fællesskaberne spirer på tværs takket fælles værksteder, byttebørser og et stort bevægelseshus for hele byen.

I Kildedal By får du:

  • Formelle og uformelle fællesskaber
  • Bevægelseshus, fælleskøkken, værksteder og udekøkken til fri afbenyttelse
  • Sundt hverdagsliv
  • Grønt stisystem til gående og cyklister
  • Udendørs motionsfaciliteter og vandrestier ud i naturen

Har du grønne fingre, eller drømmer du om at få det, er Kildedal By stedet at møde andre planteentusiaster. Det sker i Dyrkningsfællesskabet, hvor I dyrker kål, hvidløg og kartofler, alt imens I passer på naturen. Fællesskabet bliver startet op af vores dygtige byværter, som hjælper med det praktiske i de mange forskellige fællesskaber.

Du kan også tage på udflugter ud i naturen, grille snobrød ved det fælles ildsted eller studere vandets vej gennem byens grønne park Kildedalen. Fra udsigtstårnet kan du følge fuglenes flugt eller studere stjerner fra et shelter med andre stjernekiggere.

Grøn korridor

Du kommer let til udsigtstårnet via den grønne korridor, et grønt stisystem, som forbinder Kildedal By på langs og på tværs. Den grønne korridor gør det let at komme rundt i Kildedal By på cykel eller til fods, så du kan leve et aktivt, sundt og mere bæredygtigt liv.

Fra den grønne korridor er der vandre- og aktivitetsruter ud i landskabet, så du kan nyde naturen tæt på. Der er også motionsfaciliteter, så du kan få sved på panden. Måske du ligefrem danner din egen udendørs crossfit klub i fællesskab med dine naboer. Det kan også være, at I nøjes med en kop kaffe på caféen, efter børnene er fulgt til gymnastik i Bevægelseshuset. På Kildedal Torv viser den lokale danseskole de nyeste trin, mens du får klaret indkøbene i det lokale supermarked.

Det lette liv i Kildedal By

Fælles madlavning ude og inde

Holder du af at spise i godt selskab, kan du møde dine naboer til madklub i Fælleskøkkenet. Her kan I bespise op til 100 mennesker på en gang. På lune sommeraftner mødes I ved udekøkkenet til fælles grill, holder børnefødselsdagen under åben himlen eller samles til fælles markedsdage på en af byens pladser. Holder du af genbrug, kan du svinge forbi byttebørsen og bytte datterens legoklodser til en armygrøn helikopter.

Naboskabet, naturen og fællesskabet er selve fundamentet for Kildedal By. Vi tror på, at det gode liv handler om at kunne leve et aktivt liv med stærke sociale relationer, hvor du kan slappe af og føle dig tryg. Vi glæder os til at byde dig velkommen i Kildedal By.