Tilmeld Nyhedsbrev

Planerne for den nye by rykker stort skridt fremad

Med et nyt plangrundlag for Kildedal By har politikerne i Ballerup drøftet såvel de store linjer som de små detaljer i udviklingen af den nye by ved Kildedal Station. Nu bliver materialet sendt i høring frem til februar

Ballerup Kommune og arealudviklingsselskabet Kildedal By P/S tager nu et stort skridt frem i arbejdet med en ny by ved Kildedal Station.

Det sker med den politiske beslutning om at sætte lokalplanprocessen for Kildedal Bys første boligområde i gang sammen med en rammelokalplan for hele byen. Den samlede planpakke bliver nu sendt i høring fra mandag den 11. december 2023 til onsdag den 21. februar 2024.

Derudover planlægger Ballerup Kommune også et borgermøde i Kulturhus Måløv tirsdag den 16. januar 2024 som led i høringsprocessen.

Hos Ballerups borgmester, Jesper Würtzen, er der glæde over, at planerne nu er rykket tættere på, og at såvel ejerboliger, private og almene lejeboliger samt arbejdspladser skal befolke den nye by.

– Jeg er tilfreds med, at Kildedal By nu er rykket et skridt nærmere, og jeg ser frem til at følge processen. I 2021 fik vi en helhedsplan for Kildedal, og nu sætter vi endelig planprocessen i gang, både for det første boligområde og for en rammelokalplan for hele byen. Sideløbende planlægger vi netop nu et nyt børnehus, mens selskabet bag Kildedal By gør klar til at anlægge første del af Kildedal Bypark. Derved har vi nogle af de helt centrale elementer på plads til, når de første borgere flytter ind, siger han.

Også hos Kildedal By P/S er det tilfredshed over, at planerne nu er klar til at blive sendt i høring.

– Planpakken er et vigtigt signal til både borgere og investorer om de høje standarder, vi sætter for den nye by, og hvordan vi tænker dem løst i praksis. Så snart det grundlag er på plads, kan investorerne komme videre med det første byggefelt, og vi kan i selskabet gå videre med de aktiviteter, der får byen til at hænge sammen og balancere: Naturindsatser rundt om byen, underføringen under jernbanen og etableringen af første del af Kildedal Bypark inklusiv det første store byrum og mødested. Så det er et vigtigt og spændende sted, vi er nået til i processen, fortæller Tim E. Halvorsen, projektdirektør i Kildedal P/S.

Kildedal By kommer til at ligge i et naturskønt område, og byen skal have ca. 2.000 boliger og 5.000 arbejdspladser, når den om godt 10 år står færdig.

De første boliger planlægges til at ligge syd for S-banen. Her er der mulighed for ca. 230 boliger i 2-6 etager, som er opdelt i et østligt område med sammenbyggede punkthuse og et sydvestligt område med en blanding af rækkehuse, punkthuse og længehuse. Alle boliger får enten altan, terrasse eller have.

Læs mere om høringen

Har du lyst til at blive klogere på det omfattende plangrundlag, kan materialet og yderligere information om høringen findes på ballerup.dk/blivhoert

Borgermøde

Ballerup Kommune inviterer til borgermøde om lokalplanen og kommuneplantillægget samt Lokalplan 207 og tillæg 4 til Spildevandsplanen. Det sker i Kulturhus Måløv tirsdag den 16. januar 2024, kl. 17-19.

Tilmelding til borgermødet skal ske til .

 

Fakta: Det indeholder planpakken

  • Forslag til Lokalplan 201 for en ny by ved Kildedal station samt Tillæg 16 til Kommuneplan 2020 og miljørapport
  • Forslag til Lokalplan 207 for boliger ved Kildedal Station og miljørapport
  • Forslag til Spildevandsplantillæg 4 for Kildedal By og miljørapport

 

Solopgang over Kildedal. Nu rykker planerne for byen et stort skridt frem.
Nu rykker planerne for en ny by ved Kildedal et stort skridt frem.