Jernalderen og Bondestenalderens hverdagsliv er kommet til overfladen i arbejdet med en ny by ved Kildedal Station. Fundene i de arkæologiske udgravninger bliver i øjeblikket omhyggeligt registreret, fritlagt og bevaret, og nu inviterer Kroppedal Museum og udviklingsselskabet bag Kildedal By til en vandring omkring udgravningerne.
Nye fællesskaber på vej
På vandringen vil du blive klogere på oldtidsfundene i området og arbejdet med at skabe en ny by med fællesskab, naturoplevelser og et hverdagsliv i bevægelse.
”Arkæologernes fund viser, at Kildedal også var populært blandt mennesker i Oldtiden. Her har været masser af aktivitet i området, fordi der var god adgang til vand, frugtbar jord og grønne enge til græssende kvæg. Når udgravningerne er færdige i løbet af året, tager vi for alvor fat på arbejdet med at skabe Kildedal By med fokus på det gode hverdagsliv og fællesskaber omgivet af fantastisk natur. Vi glæder os til at fortælle mere om planerne for den nye by på vandringen, siger Siv Raun Andersen, by- og bæredygtighedschef i Kildedal.
Arkæologer viser rundt
Det er Kroppedal Museums arkæologer, der ud fra de foreløbige fund nu gør klar til at indvie flere i områdets historie.
”Vi havde ikke været i gang i mange timer med udgravningerne, før sporene efter det første oldtidshus dukkede op. Det fund har givet os viden om, hvordan et hus fra den ældre romerske jernalder kan have været indrettet. Ved udgravningerne får vi en indsigt i områdets historie, vi ellers ikke havde fået. Den viden glæder vi os til at dele med deltagerne i arkæologivandringen,” fortæller Lotte Sparrevohn, arkæolog på museet og leder af udgravningerne.
Hun oplyser, at alle oldtidsspor dokumenteres og fund bevares for eftertiden og opfordrer alle interesserede til at deltage i vandreturen den 29. marts fra kl. 17-19. Mødestedet er Kildedal Station. Ruten er lagt, så alle kan deltage, men det er god ide at huske praktisk fodtøj.
Tilmelding kan ske indtil 27. marts på rgh@kildedalby.dk